Lämna en kommentar

Om

Ofta känner jag mig som Garbage Man i Dilbert. Det är världens smartaste sopgubbe, eller kanske jag ska säga Basic Environment Controller. Grejen med G-Man är skillnaden mellan förmåga och det han gör av den.
Varför G-Man jobbar med sopor istället för kvantfysik har jag inte fått reda på men jag tror det är självvalt. Om han är helt nöjd med sin yrkeskarriär vet jag inte heller. Det finns ett stråk av cynism i hans kommentarer och möjligen är han lite bitter.

smart + hjälpsam + cynisk + realistisk = garbage man

Underprestation är ett komplicerat begrepp. Under vaddå, frågar man sig. Under den prestation man förväntar sig antar jag, och det är något annat än under den prestation man har förmåga till. Det man presterar är ju per definition exakt det man har förmåga till just då. Alternativet vore att vi alltid presterar på max och det är ju tämligen orealistiskt att förvänta sig.
Ok, efter en snabb reality check skrotar vi det meningslösa underprestera och ersätter med under förväntan. Allt annat är att förvänta sig under och mirakel.

Jag funkar på ett sätt som brukar kallas ADHD-igt. Om man gör det och samtidigt har huvudet någorlunda rätt påskruvat, då uppstår en intressant diff mellan (a) vad man tror sig klara av d.v.s. förväntan, och (b) vad man faktiskt klarar av d.v.s. förmåga.
I detta tomrum uppstår det jag gör och därifrån kommer det jag skapar på MAXXADD. Förvänta dig vad som helst och det kommer säkert dyka upp. I som läser skola häruti denna blogg finna:

– Kunskap
– Galenskap
– Vetenskap
– Ovett
– Genidrag
– Bottennapp
– Toppnoteringar
– Bland annat

Jag är nämligen världsledande på bland annat en hel del. Att starta små projekt som MAXXADD till exempel. Inte att fullfölja dem, men att sätta igång. Att strunta i förarbete/uppföljning är en annan specialitet. Vidare har jag en närmast kuslig förmåga att lista ut vad som borde göras samt nordiskt rekord i att inte göra detsamma.
Jag är lättdistraherad, otålig, ofokuserad, impulsiv och i ständigt behov av snabba resultat. Jag kommer på massor av idéer och jag glömmer bort dem lika fort.

Det här kommer förstås påverka hur MAXXADD utvecklas. Om jag är realistisk och gör en prognos grundad i hur det brukar bli – för övrigt ett utmärkt sätt att spå i framtiden – så kommer det bli ett tomtebloss av intensiv aktivitet under en eller tre veckor som sedan följs av några glesa uppdateringar av typen ”Nu är det ett tag sedan jag skrev något bla bla ursäkt bla vit lögn bla bla skärpa mig”. Efter den konstgjorda andningen tvärdör bloggen och jag är uppe i något helt annat.

Men då jag funkar lika simpelt som en läskautomat så finns det en annan möjlighet. Om jag lyckas få lite feedback i form av kommentarer så kommer jag köra på. Om någon stoppar in en slant så kommer det läsk. Så enkelt är det.
Då försvinner nämligen otåligheten och allt det andra ”dåliga”. Då blir det ROLIGT.
Om jag inte såg möjligheten till att ha roligt skulle jag aldrig starta MAXXADD överhuvudtaget. Men utan läsare och interaktion kan det bara bli segt och tråkigt så nu lägger jag ner denna ”Om”-skrivning och sätter igång.

Jag är leg. psykolog, 4-barnsfar, ultralöpare och gillar Nietzsche, Jan Stenmark, Assar, Sture Dahlström, amerikansk punk från 90-talet, korv, zen, AIK, Tomas Tidholm, coola vetenskapsartiklar och en kall öl nära vattnet.

Annonser

Kommentera gärna

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s